Kvarc

A kvarc vezérlésű órák tápellátását elem biztosítja, amit néhány évenként cserélni kell. A kvarcórák a legpontosabb órák a pontosító jelet (rádiójel, GPS jel) nem használó órák közül.
 

Automata

Kezünk mozgását felhasználva egy röpsúly forgó mozgása húz fel egy rugót, ami tárolja a karóra működéséhez szükséges mechanikai energiát.
Jellemzően 36-48 órányi járástartalékkal rendelkeznek az automata órák, így rendszeres használattal tudjuk a folyamatos járásukat biztosítani. Amint a rugó nem tudja működtetni, az óra megáll.

 

Kinetic

A kinetic órák egy akkumulátor segítségével tárolják a működéshez szükséges energiát. Az akkumulátort az automata órákéhoz hasonló röpsúlyos áttételhez kapcsolt apró generátor tölti fel, így biztosítva több hónapnyi, vagy akár több évnyi járástartalékot.
Altípusai:

  • kinetic chronorgaph: a segédszámlapokról leolvasható a chronograph (stopper) által mért idő.
  • kinetic G.M.T.: kijelzi egy másik időzóna pontos idejét.
  • kinetic auto relay: meghosszabbítja az eltárolt energia felhasználási idejét azáltal, hogy a nyugalmi időszakban, amikor az óra nincs használatban, csak az időmérő rész működik és a mutatók nem mozognak. Az óra felvétele esetén a mutatók beállnak a pontos időnek megfelelő pozícióba.
  • kinetic perpetual: öröknaptár funkció, amelynek segítségével az egyszer beállított dátum mindig pontos marad. Figyelembe veszi a hónap végi eltéréseket (28-30-31 nap), szökőéveket.
  • kinetic direct drive: nemcsak a kéz mozgása által, hanem a korona forgatásával is tölthető az óra.

 

Fényenergiás

A fényenergiás (solar) órák akkumulátorát az óra számlapjába épített napelem tölti fel energiával. Hosszú idejű, fénytől elzárva történő tárolás, vagy fényt nem biztosító viselés (zakó, pulóver ujja alatt) esetén az akkumulátor lemerül, az akkumulátort ismét fel kell tölteni.

 

Rádiójel vezérelt

A rádiójel vezérlésű óra a pontosító rádiójel segítségével minden nap korrigálja a pontos időtől való esetleges eltérést.

 

GPS solar

Az óra a GPS jel alapján korrigálja a pontos időtől való esetleges eltérést.

Liquid error: include usage is not allowed in this context