Létrehozva: - karoracentrum Admin

A karóra modellek számlapja, vagyis az óralap átmérője sokkal nagyobb változatosságot mutat, mint azt a legtöbb ember gondolná. Néhány ma kapható óra sokkal kisebb, mint 50-60 évvel ezelőtt, és bármennyre is a klasszikus divathoz tartozik a karóra viselés, az óraipar, így a karórák stílusa az utóbbi évtizedekben sokat fejlődött. Így pl. a legtöbb vintage óránál 2,5-szer nagyobbak a mai modellek. Adunk pár tanácsot az óra méretére nézve, és egy nagyon ügyes áttekintő ábrát is mutatunk!

A számlap vagyis az óra mérete vagy átmérője fontos tulajdonság. A legtöbb webáruházban a karórák termékoldalain feltüntetik a számlap méretét milliméterben. Vásárlás előtt érdemes felpróbálni az órát, dde ha interneten rendel valaki, akkor sokkal inkább ellenőrizni ezt az értéket, hogy a kiszemelt óra biztosan ne legyen sem túl nagy, sem túl kicsi.
 

Milyen vastag a csuklója?

Nincs komolyabb szabály arra nézve, hogy a méretét tekintve milyen órát válasszunk, inkább személyes ízlés kérdése, és természetesen az öltözethez passzolót érdemes választani. Fontos az óra méretének (átmérőjének) helyes megválasztásakor az is, hogy egy kisméretű óra egy férfikézen nem kelt túl jó benyomást, de ha a csukló szélességét meghaladja az óra átmérője, az sem szép. Viszont rgy erős(széles) férfikézen egy nagyméretű karóra nagyon férfias!

Most pedig nézzük a KARÓRA MÉRETEK áttekintő táblázatot:

Forrás: visualistan.com

Liquid error: include usage is not allowed in this context