Létrehozva: - Ildikó Zamatóczky

Helyt állni földön, vízben, levegőben - ez kihívás az emberiségnek. Erre a kihívásra a technológia tud segítséget nyújtani, így van ezzel a Seiko is, mint óragyártó. Az extrém sportokhoz szükséges órák készítése minden óragyártónak izgalmas kihívás. A Seiko 1965-ben készítette el az első búvár órát, mely már akkor is meghaladta az elvárásokat. Az azóta összegyűjtött tapasztalatok formálódnak meg az új Seiko Prospex kollekcióban.

A Seiko Prospex kollekciója 2014 óta minőségének és megbízhatóságának köszönhetően globális hírnevet szerzett magának. A modellcsalád legújabb órái a fejlett rádióvezérlésű technológiájának köszönhetően, a repülés szakmai előírásainak megfelelve kínálnak új alternatívát a professzionális pilóták és a kedvtelésből repülőzők számára, de mi, egyszerű órakedvelők is részesei lehetünk ennek az "űrtechnikának".

Az új 8B92 kaliber világóra és chronograph funkciókkal felszerelt. A forgatható számlapgyűrű 25 különböző időzóna kijelzésével és a lünetta segédfunkciókkal könnyen lehetővé teszi a távolság, üzemanyag mennyiség, súly és sebesség kiszámítását. A nagy hatótávolságú rádióvevővel kombinált szerkezet képes az eddigieknél sokkal szélesebb tartományon érzékelni a rádiójeleket. Ez az újítás növeli a lefedettséget Európában, Kínában, az Egyesült Államokban és Japánban egyaránt. Megfelelő körülmények között, az óra napi három alkalommal automatikusan szinkronizálja az időt.

A rádióvezérlésű Prospex modellekSEIKO Prospex órák a Karóra Centrumban >

 

Liquid error: include usage is not allowed in this context